Počet napadených stránek stále roste

seo news

V dnešní době především mladí lidé touží po tom, prosadit se v oblasti webových stránek a vydělat si nějaké peníze do kapsy jako navíc, jako přivýdělek. Svět internetu je nyní oblast, v níž se denně točí několik milionů, či dokonce miliard peněz, a proč tedy nebýt jeho součástí?

 Počet webových stránek den ze dne roste, je však nutné, abychom svůj web měli dostatečně aktualizovaný a aby byl optimalizovaný pro vyhledávače, protože pouze tak se dočkáme rostoucí návštěvnosti stránky a taky se dočkáme čtivosti článků na webu, což je pro nás také důležité, protože pokud článek zaujme, bude se sdílet dál a pro nás to znamená novou návštěvu webu jako takového.

Byznys v oblasti webových stránek je sice skvělý, ovšem může nás samozřejmě i v této oblasti potkat řada nepříjemností. Mezi ně se řadí především fakt, že počet napadených stránek neustále roste. Jak se říká, že každý se něčím živí, tak i hackeři jsou jakási „profese“, kterou by nemusel dělat nikdo, přesto ji někdo dělá. Pokud máte svou stránku, pak byste se měli snažit o to, aby vám ji nikdo nenapadl. Máte tedy řadu opatření, které vám můžou pomoct ochránit vaši stránku. Někdy to ale nestačí.

Růst o dvaatřicet procent oproti minulému roku

Pokud bychom situaci s napadenými stránkami měli srovnávat s minulým rokem, dočkáme se otřesného zjištění, protože hackeři napadli zase o dvaatřicet procent více stránek, než v loňském roce, což je trochu alarmující. Mnoho webmasterů bylo však informováno o tom, že jejich stránka byla napadena, protože měli účet u Googlu, bohužel však jednašedesát procent nemá takový uživatelský účet, proto bohužel – o útoku hackeru se jen tak nedozvěděli. Pakliže tedy máte webovou stránku a Google dosud nebyl váš partner, pak to rychle změňte, protože tato situace se má stále zvyšovat. Pokles se opravdu nepředpokládá.